15-14

Gårdagen blev en heldag. Klockan sju gicks det upp. Klockan nio skulle det nämligen vara picknick i Stadsparken. En picknick jag då hann hälsa på innan jag skulle jobba. Klockan tio skulle jag nämligen befinna mig på Studenternas för att stå i kiosk, mot betalning, för en gångs skull. Det blev en produktiv dag i kiosken och jag fick äta hur mycket jag ville, vilket aldrig bådar gott då jag har problem med att hejda mig. Affe som jag stod med är nog en av mina favoritpersoner på den här jorden. Han är till en början läskig, men sen inser man att han är den snällaste person som finns, ett riktigt orginal. Vi fick in mycket pengar hur som helst och jag ägde på huvudräkningen. Är det något jag är bra på så är det huvudräkning med plus och minus. Jag ser det som en av mina gåvor till världen.
Sen var jag hembjuden till mina diskreta och välmenande vänner, myspysparet Lotta och Nisse aka Charlotta och Nils. Nils vän Johan var också där. Tanken var grillning men eftersom det regnade stektes filéerna istället. Under middagen upplevde vi något så skumt som att det regnade på tomterna brevid Nils hus, men inte på Nils tomt. Vi tittade på Fyra bröllop och en begravning och sen en Mark Wahlberg-film som pojkarna i sällskapet uppskattade, Charlotta och jag var dock en aning skeptiska. I vilket fall var det dags att åka hem sen. De har ändrat nattbussens väg så här på sommaren, vilket kändes bra att få reda på så att man vet det i framtiden liksom.

Grattis Nelson Mandela ska jag passa på att säga också. Karln fyllde 90 år igår och fick en stor hyllningskonsert. Jag vill också få en stor hyllningskonsert när jag fyller 90 år eller tidigare. Det ska bli mitt nya mål, uppnå något som ger mig en hyllningskonsert. En spännande iakttagelse att göra då också är att på de senaste stora världshyllningskonserterna har det varit samma storband med, typ U2 och Queen och så vidare. Ska det aldrig komma nya bra storband? När jag fyller 90 måste det ha kommit några som kan fylla ut för Queen och U2, men det känns svårt att tro att musik kommer att bli lika bra som det var på 80-talet, i alla fall aldrig på samma sätt. Fast jag skulle inte bli så ledsen om Chris Brown, Snook och Timbaland var på min hyllningskonsert heller.

Idag är det två veckor kvar. Idag ska jag börja styra upp mitt liv igen. Den här veckan har varit så ouppstyrd på flera sätt, jag måste ändra på lite saker för att jag ska känna mig bekväm i tillvaron. I och med nästa vecka börjar mitt sommarvikariat också, jag är ledig i morgon sen jobbar jag tisdag-söndag, det blir mysigt! Men jag har förmiddagarna lediga i alla fall, så jag är inte helt uppslukad.
Nu borde jag gå och handla massa frukt. Jag är jättesugen på frukt! Har ju bara ätit godis den veckan i stort sett. Min kropp skriker efter nyttigheter, vilket är en ganska okänd känsla.
Nu har det här inlägget blivit alldeles för långt så därför avslutar vi här.

Puss på er!

16

Jag tittar på Rachel Ray. Talkshow där de lagar mat. Jag älskar matlagningsprogram. Jag har en dröm att en dag kunna laga riktigt fantastisk mat. Och göra de absolut godaste bakverken. Jag älskar att baka!
Och nu kom det en reklam om en ny glass, Centerstrut!! Det måste ju vara den bästa idé jag hört någonsin! Åh, när ska jag ta och smaka på den? Kanske idag innan bion. Tanken är att jag ska på Sex and the city-filmen idag. Vi ska satsa ordentligt, klackskor är obligatoriskt bara för att komma in i känslan. Plus att jag ska använda min nya favoritkofta!

Förstår ni att det är bara är 16 dagar kvar nu! 19 dagar kvar till krogdebuten. Tiden går snabbt! Jag blir så glad att så många är taggade på min födelsedag. Det gör mig jätterörd :) Och när folk menar att det här kan bli deras krogåterfödelse blir jag ännu lyckligare. Vad skulle man göra utan alla sina underbara vänner?!

Puss på er! 

17

Jag har haft en underbar dag!
Att vakna när man känner för det är det bästa. Idag kände min kropp för att vakna klockan elva. Utvilad och sugen på frukost. Men först fick det bli en dusch. Duschad och fräsch åt jag min frukost i lugn och ro. När jag kände mig redo tog jag en uppfriskande promenad ner till stan. Med 1000 kronor mer på kontot än väntat kändes det som att jag hade gjort mig förtjänt av lite shopping. Jag är så enormt snål annars och handlar i princip aldrig något, så idag var det läge att slå på stort. Slutresultatet blev två framtida krogenoutfits i form av två partytoppar, en helt underbar kofta, ett par välbehövliga skor och lite tjusiga underkläder som också de var välbehövliga. Jag är nöjd, även om jag får ångest av att spendera pengar.
Efter att ha handlat åts det en cheeseburgare, jag avgudar de små fett/kaloribomberna. Bussen hem, eller först till Hemköp för att köpa godis för 4.90/hg, tredje gången den här veckan. Hälsosamt leverne, jag vet! Och nu väntar jag in den andra semifinalen i fotbolls-EM mellan Spanien-Ryssland, förhoppningsvis blir det en grym match som Ryssland vinner tillslut.

Softbollen gick bra igår. Det var kul och lite klurigt. Dock är det inte en sport som passar mig alls. Något saknades, får se om jag i framtiden inser vad som saknades. Ska ju prova på en del sporter nu framöver.
Jag måste lära mig att avsluta blogginlägg. Jag har insett att jag aldrig har en riktigt avslutning. Det behövs ju en poäng för att det ska kännas värt att ha läst inlägget. Poängen idag får bli; njut av livet när du får möjligheten och godis är gott!

Puss på er!

18

Har precis haft en tre timmar lång körlektion. Jag känner mig trygg i en bil men oj vad jag är dålig på att parkera! Attityd saknar jag också och när jag har attityd så har jag det nästan för mycket istället. Men det är sånt som kommer, förhoppningsvis. Har preliminärbokat in en intensivkurs i slutet av september hur som helst. Min chef kräver ju att jag ska ha körkort så fort som möjligt, helst nu. Lite pikar från man ju mellan varven, "hur går det med körkortet då?". Det är väldigt skönt att kunna svara på de pikarna. "Måste fylla 18 först". Det kan han inte svara på och dessutom inser han att han är gammal. Om 18 dagar har jag dock inte den ursäkten. Men jag vill ju ta körkort också så därför känns det bra att jag snart får göra det.

Jag ska träna softboll idag. Jag får betalt för att prova lite nya sporter. Jag älskar mitt jobb! Softboll är typ som baseboll, så det här kommer att bli riktigt spännande. Jag kan ju inte träffa en boll med ett slagträ...

Puss på er!

19

Insåg precis att jag inte behöver jobba idag och det innebär att jag har hunnit tvätta redan, kommer att hinna hänga lite med min älskade bandit Karin och så kommer jag att få titta på sommarens höjdpunkt; Morden i Midsomer! Den serien alltså. Den har allt. Skickliga skådisar, oförutsägbara mysterier, en del snyggt folk och ett enormt emotionellt värde för mig. Morden i Midsomer är det som avrundar en pefekt sommardag hemma hos farmor och farfar, en sommardag där man har rensat ogräs, ätit grillat och sen avrundar med deras helt underbara jordgubbar. Det skär i hjärtat när jag tänker på förra sommaren då jag inte hann hälsa på min farmor och farfar och jag missade i princip hälften av alla Midsomer-avsnitt. Det får inte hända i år! Men jag är realist och en aning medveten om att det nog ändå kan komma att bli så. Mitt yrke sker ju på kvällstid, men jag ska nog lyckas lösa det.

Puss på er!

21-20

Jag drömde inte om the one. Jag tolkar dock det som att jag ännu inte har träffat the one, eller så är det så att jag faktiskt inte ska gifta mig. Vilket jag inte känner mig helt obekväm med, jag vet inte om jag tror på äktenskapet. Jag tror att det finns vissa lyckträffar men annars har jag svårt att tro att man kan älska samma person i hela sitt liv. Jag tror att man har flera själsfränder, har man tur hittar man en av dem. Men jag tror också att man kan vara själsfränder men ändå inte funka ihop i ett livslångt äktenskap. Jag låter enormt cynisk när jag skriver detta och jag blir på ett sätt besviken på mig själv. Jag såg en helt underbar film igår som säger mig den totala motsatsen, The Notebook. Visserligen träffar tjejen i den filmen faktiskt två själsfränder, så att säga, hon väljer en av dem och de lever ihop tills döden skiljer dem åt. Tro mig, jag vill tro att det ska bli så för mig med, och för alla andra. Men någonstans tvivlar jag, i alla fall när det gäller mig själv.

Jaja, hur som helst så hade jag en mysig midsommar, även om det kanske hade varit roligare med mina vänner. Men det finns inte så mycket man kan göra. Jag älskar att vara med min släkt också. Jag har tvingat småkusiner att dansa runt midsommarstången med mig, kan ju inte gå upp och dansa själv, skulle se en aning skumt ut, sen har det ätits i den traditionsenliga mängden, det vill säga FÖR MYCKET, men jag gillar det!

PS. Idag är det exakt tre veckor tills jag fyller 18!! DS.

Puss på er!

22

GLAD MIDSOMMAR!
Snart bär det iväg till midsommarstången! Sen ska det plockas sju sorters blommor, hoppas jag drömmer om the one!

Puss på er!

23

Imorgon är det midsommar. Mys, mat, fika och dans med släkten är det som gäller. Precis som alla andra tidigare midsommarfiranden i mitt snart 18 år långa liv. Jag måste fira med min släkt, annars skulle det kännas fel. Fast på kvällen festar jag gärna med mina vänner. Det har funnits flera erbjudanden på vad som ska göras på kvällen, det mest lockande slutar med utgång och därför kan jag inte satsa på det. Det känns riktigt surt måste jag säga, riktigt surt.
Men jag fortsätter att se fram emot krogdebuten den 16:e juli istället, som nu sker om mindre än fyra veckor. BJ eller People är frågan. BJ är lätt mysigare men People har fri entré och happy hour hela kvällen så vi får se vart det slutar, det är inte bara jag som bestämmer, jag har ju inte stenkoll på ställena. Men det löser sig.

Puss på er!

24

Tom. Ett tag frustrerad. Arg. Inte ens besviken. Sverige förlorade mot Ryssland. Sverige är numera utslaget ur Fotbolls-EM. Mästerskapet som jag har väntat på i två år och som jag sett fram emot och som jag har planerat hela min ledighet efter. Jag hade inte räknat med att Sverige skulle gå långt, men vidare från gruppspelet i alla fall, och hoppas gör man ju alltid. Även om det kändes grymt bra efter första matchen kändes det som att något saknades. Mot Spanien likaså. Därför var jag inte alls säker på att vi skulle vinna mot Ryssland. Jag ville tro det, men jag kunde inte.
Ryssland dominerade från början. Jag gav upp. Killarna gav också upp. De försökte inte ens. Ett tag blev jag riktigt irriterad på dem. Men irritation gick över i hopplöshet, det skulle inte gå, så var det bara.
På det sättet är jag inte ett äkta sterotypt fotbollfan. Jag borde gråta av förtvivlan, svepa ett antal öl, mucka gräl och skylla allt på domaren för att sen kräva Lagerbäcks avgång. Att jag inte gör alla dem sakerna gör mig dock till ett äkta ostereotypt fotbollfan. Ryssland spelade grym fotboll som jag kunde njuta av. Sverige är inte med i mästerskapet längre men jag ser fram emot de kommande matcherna ändå.
Men ändå sitter jag här och vill skrika skälsord efter domaren och ha ansiktsfärg som på grund av tårar rinner ner för halsen. Sverige är utslagna.

Puss på er!

25

Jag och Charlotta tittar på fotboll. En riktig uppesittarkväll som Charlotta väljer att kalla det. Imorgon kommer nämligen hennes andre hälft hem efter en tiodagarsresa i Barcelona.
Precis nu diskuterade vi att det faktiskt bara är 25 dagar kvar till min 18 årsdag. Hur känns det liksom? Grejen är att det känns som att dagen blir mindre och mindre märkvärdig ju mer den närmar sig. Det enda som kommer kännas skönt att man längre inte kommer sinka andras planer genom att bittert säga "kan inte".
Men det är ju fortfarande stort och det kommer att firas med buller och bång.

Puss på er! 

28-26

En spontan, helt otippad helg har jag att lägga bakom mig nu. Hatar när måndagen kommer och allvaret tar vid igen, trots att det är ett så kallat sommarlov. Men det är smällar man får ta. Det kommer ju mera som man brukar säga.
Ikväll ska jag på ESK-Örgryte, lika spännande som alltid. Kul och se vilket humör Bosse P (ESK:s manager) är på idag.
Jag ser fram emot den vecka jag kommer att skriva ett helt fylligt inlägg för varje dag och inte behöva skriva ihop som jag har gjort här ganska många gånger nu, men jag satsar på den här veckan så får vi se hur det går.

PS. Portugal skulle så mycket ha vunnit matchen igår mot Schweiz! Helt sinnessjukt labil domare! DS.

33-29

Nu har jag en dator! Nu kommer bloggandet att blomma!

Vad har jag gjort sen senast vi hördes? Min sjukdom gick bort tackvare en jädra massa vatten. Men det blev en lång arbetsdag.
På måndagen var det picknick i stadssparken efter att ha sovit ut ordentligt.
Tisdag, stora dagen! Sveriges inledningsmatch i EM och vi var hemma hos Fiffi och tittade, tre högstadieflickor, massa mat och godis, en mamma och två flaskor vin, precis som man ska se fotboll!
Onsdag kom och jag köpte den nya lilla älskade maskinen. Det är stört att man inte kan överleva utan den, men det är faktiskt så. Dock fick jag vänta med att fixa bredband eftersom att det var en hel månad kvar till jag fyllde 18, så mamma följde med på torsdagen och fixade det. det hände två andra stora grejer på torsdagen. Jag tatuerade mig och så var det klassåterträff men världens bästa Jo05! Tatueringen blev så bra! Och det gjorde inte så ont alls. Skönt att min ålder inte hindrade mig denna gång, frågan är om han ens vet att jag inte fyllt 18.
Idag är det fredag och bredbandet funkar! Jag är stolt över mig själv som lyckats installera en massa bra grejer utan att datorn kraschat!
Puss på er!


34

Don't try this at home!!

I natt har jag lyckats sova sammanlagt ett par timmar kanske. Jag är febrig, jag frossar och mår illa. Så pass illa så jag inte kan äta, vilket gör mig ännu tröttare och alldeles skakig. Och vad gör jag idag då? Jo jag jobbar! Från 11.00 i morse till 23.00 ikväll, alltså ett 12-timmarspass.

Puss på er!

37-35

Nu har det alltså hänt. Det är dagen efter dagen efter. Jag känner att klumpen växer mer och mer i magen. Jag hade beräknat att jag skulle inse faktum ungefär tre dagar efter och det är alltså imorgon. Jag har sett bilder och läst blogginlägg om det, jag har ätit rester i mängder och jag har till och med haft två mottagningar och ändå lever jag i förnekelse. Varför står det blommor på mitt bord? Vad är det för stor bild på mig som liten? En vit mössa som det står en massa snälla saker i ligger på mitt bord.
Men fan vad tordagen var grym i vilket fall! Först fotografering och champagnefrukost med världens bästa klass. Sen var det mys i klassrummet och en del tårar fälldes när världens bästa lärare pratade. Sen var det världens bästa trerätters gjord av världens bästa mattanter, sen fick vi betyg och lite andra utmärkelser och sen sprang vi ut i världens bästa väder till världens bästa släktingar.
Höjdpunkten kom därefter, FLAKET! Så himla fantastiskt jävla skitgrymt, det går inte att beskriva. Sen fick jag åka cabbad Mustang hem till Vänge, där världens bästa släkt väntade. Massa presenter och mat och sen bar det iväg till stan igen. Jag kom in på krogen utan att betala inträde eller någonting! Jag är bäst ska ni veta. Jag var där som "journalist". En satsig kamera och en tre minutersintervju med ägaren och sen kunde jag festa hela natten lång. Jag vill dansa, dansa, dansa. Den 16 juli är det laglig krogdebut för mig och då är ni där!

Puss på er!

39-38

Imorgon kommer att bli så jävla grymt! Party med klassen så det hette duga. Men en sak tycker jag att vi kan stryka ifrån morgondagen. Behöver den ta slut? Jag vill inte sluta skolan, jag vill bo på Rosendalsgymansiet ihop med mitt kära Jo05!

Jagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintehagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillintejagvillinte!
(Hela 40 gånger, ett för "jagvillinte" för varje klasskamrat)

Puss på er!

42-40

Alla problem tycks vara lösta!!:D Förutom att min studentsko har gått sönder och jag vet inte om jag kan byta dem.

Puss på er!

RSS 2.0