74

Nu har det uppstått problem/orosmål/kommande katastrof. Det finns en risk att jag inte får gå på min studentskiva. Igår ringde min vän som är i samma situation och det finns inte en chans i världen att hon får komma på sin skiva. Jag har hört flera som de har varit stenhårda emot och jag blir lite rädd att han ska ändra sig angående mig. Jag vågar inte ringa. Jag har gjort upp en plan med mig själv att jag ringer så fort biljetten har betalats in, det vill säga om en vecka så får vi se vad han säger då. Men jag är riktigt nervös! Men det finns inte att jag inte ska gå på skivan. Det finns ett tal planerat från min sida och funkar inte det så finns det andra planer, men den här killen är en tegelvägg!

Puss på er!

78-75

En riktigt sliten helg!
I fredags var jag på maskerad hos Aila som blev myndig! Grattis till henne! Det var roligt, alla satsade på utklädnaderna, flygvärdinnor, dykare, hippies och bröderna Fluff, bland mycket annat. Mötte upp Karin på stan utklädd till katt, några blickar fick man men det var kul. Kom hem vid tre typ och behövde sin gå upp halv åtta. Jag och Karin skulle nämligen till Stockholm och shoppa. Många timmars slit ledde till en massa bra inköp, en studentklänning till exempel och ett par skor som jag avgudar över allt annat. På kvällen var det fest igen. Jennifer fyllde 19 år! Grattis till henne! Men shit vad trött jag var, jag somnade nästan där sittandes på en stol. Åkte hem tidigt i alla fall.
Söndag blev det återhämtning och träning.
Måste säga att den helgen har varit en bra uppvärmning inför Valborg som bara är två dagar bort nu. Då blir det också fest!
Alla fester kommer alltid på en gång. Jag har ju inte det största utbudet av fester på grund av åldersproblem men när de väl kommer så kommer de ordentligt! Efter Valborg är det bara två veckor kvar till skiva!

Puss på er!

79

Idag är det torsdag och jag ska gå på bio, alldeles själv men jag behöver inte betala för det. Det är värt! Funny Games hade jag tänkt se, blir spännande att se vad det är för något. Jag går på bio alldeles för sällan, men det är nog främst för att det är så dyrt.
Appropå pengar och grejer gjorde jag upp en preliminär budget för kommande månad och jag insåg att fan vad jobbigt det kommer att bli när man får riktiga utgifter! Nu är utgifterna typ studentskivebiljett och studentkläder och typ mobilpengar. Fatta grejen när man har hyror, bilar och viktiga saker att betala. Inom en tid framöver (efter studenten) nu kommer inte möjligheten till den optimala inkomsten att finnas heller och då kommer livet att bli hårt! 
Alla står vi inför den utmaningen och livet är inte enkelt, men det är så himla jobbigt när man väl inser det och när man väl inser att det händer snart.

Puss på er! 

80

80 dagar kvar. Vad mer kan jag säga. Det är onsdag, vi har haft ett spännande klassråd. Jag som har haft en olidligt lugn period nu vad gäller fester får ladda upp ordentligt inför den närmaste framtiden. På fredag är det födelsedagsmaskerad, på lördag är födelsedagsfest och sen på onsdag är det Valborg. Allt kommer alltid på en gång, men jag ser bara positivt på det!

Puss på er!

81

En helt perfekt dag för fotboll! Och tänka sig att det faktiskt är fotboll idag! Solen skiner, Sirius vann senaste matchen, det är seriepremiär på hemmaplan. Det kommer att bli folkfest på Studan ikväll! Och jag står i kiosken, så kom förbi och och titta på fotboll och hadla saker ifrån mig i kiosken, det blir kul jag lovar!

En annan sak som är rolig är att Ehliin min klasskamrat jobbar på min mammas jobb och idag behövde hon ringa till henne, det känns lite skumt, någon annan som måste prata med min mamma liksom. Då fick jag också höra att ett jobb som jag hade men som jag blev ifråntagen nu har kommit tillbaka och ingen har sagt det till mig!! Eftersom jag inte är 18 så kan jag inte söka jobb hos min mor än eftersom det är krav på 18 år för att få göra vissa lyft. Men änsålänge har jag inga ekonomiska problem så det är lugnt. Ska till och med börja betala lite för att jag bor hos min far, det känns bra. Lite självständighet eller vad man ska säga, ansvarstagande kanske.

Puss på er!

82

Solen skiner och jag sitter inomhus! Vad är detta? Jag borde vara ute och jobba upp en bränna, men vad ska man göra när man har en massa andra plikter som kallar.

Jag och Jonas ska vara Toastmasters på vår skiva och nu börjar arbetet med det dra igång så smått. Det är ganska spännande hur vi ska kunna klämma in allt prat och annat under middagen men det kommer vi att klara! Man känner känslan i hela klassen att det snart är dags. Det är ju för jössenammen bara tre veckor och två dagar kvar till skiva och så är det sex och en halv vecka kvar till studenten. Med risk att bli tjatig, men det är helt sjukt!
Borde har nedräkning till studenten i den här bloggen också. För det är nog egentligen mer frihet i att ta studenten än att fylla 18.

På fredag ska jag på maskerad då en som har varit i samma situation som jag fyller 18. Jag behöver tips på vad jag ska klä ut mig till. Just nu kommer jag inte på något bättre än fotbollshuligan eller Spice Girls-Emma. Tipsa mig gärna!!!


Puss på er!


84

Nu sitter jag hemma hos min vän Karin. Vi har haft en chillkväll med ost- och skinkpaj och Körslaget. Det är  sådana kvällar man uppskattar när det inte finns party att gå på.
Jag har idag gått konstant mellan 10 och 17 ungefär när jag har hjälpt "mina barn" som vi kallar dem att shoppa i Stockholm. De är så himla söta och tacksamma. Idaghjälpte jag främst en vietnamesisk flicka och hennes medföljare. Lite synd att jag inte haft tid att umgås med dem mer.

Imorgon drar de iväg på Eckerölinjen, hoppas de får det skoj! Själv ska jag tvätta, diska, städa, plugga och träna. En effektiv dag som jag tror kommer att inledas med Miami Ink. Min tatueringsdag närmar sig. Den 12:e juni är dagen! Då har jag inte fyllt 18 men jag har min mor på min sida. Så det är löst!

Ha en trevlig söndag mina vänner!
Puss på er! 

85 (86)

Jag glömde att blogga igår! Dock hände det inget intressant och istället för att skriva blogginlägg så chillade jag i solen och åt första glassen på bryggan. Man måste ju börja bygga på någon slags bränna inför sommren.

Idag är det fredag. Absolut inget händer verkar det som. Inte från något håll. Jag behöver ringa och kolla om jag ska till Stockholm eller inte imorgon annars är dagen chill. Förutom att det finns lite krav på en att man ska skriva psykologi och filosofi och lite dans. Spännande fredag!
På söndag ska klasskamraterna åka Eckerölinjen. Jag kan inte följa med och jag får inte följa med på grund av åldersgräns. Nu kunde jag dock inte men det känns lite bittert att det är åldergräns 18 också.

Puss på er!

87

När bestämde sig folk för att sluta läsa den här bloggen? Snälla berätta det för mig så att jag vet vad jag ska sluta skriva och vad istället ska börja skriva. Fast om ni inte läser så kan ni ju inte svara, men i alla fall.
Min slutsats att folk inte längre läser har jag dragit ifrån att det är väldigt få kommentarer som ges. Men jag tycker inte om att skylla på läsarna utan det är nog mera hos mig felet ligger. Så hjälp mig förbättra detta!

Puss på er!

88

Nu är affischerna uppe om vår skiva! Affischer om Studentfesten är också uppe! Studentfesten är det händer på kvällen den 5 juni, dagen vi tagit studenten. Åldersgräns är inte helt onaturligt 18+. Har jag hunnit fylla 18 tills dess? Nej det har jag inte. När vännerna festar järnet får jag sitta hemma och hänga med släkten så länge som möjligt, så småningom kommer de i och för sig vilja åka hem och då får jag viga min kväll till tv:n eller kanske att jag kan festa lite för mig själv med godis och rester från studenttårtan. Vad tror ni om det?

Puss på er!

89

Exakt en månad kvar till studentskivan!!

90

Idag fick jag en uppdatering om vad som hände när mina vänner var ute i fredags. De kom inte på BJ men det spelade ingen roll, de tog People istället. Men hjälp vad med grejer jag missade! Tänker inte hänga ut någon här men det är alltid någon som spårar och jag får aldrig se det på riktigt, jag får det berättat i efterhand. Kanske är kul också men man vill ju uppleva det också.
Dock älskade jag min fredag också! Jag har inte varit på Fyrishov på hur länge som helst och nu fick jag helt gratis hänga i äventyret i en hel timme och lite till. Så himla underbart! Och så himla kraftansträngande! Jag sov gott efteråt!
Igår provade jag återigen min studentskiveklänning och jag älskar den över allt annat! Jag vill att det ska vara skiva nu! Taggad till tusen, affischer sätts upp imorgon, håll ögonen öppna!

Puss på er!

92 igen

Kom bara på en sak som måste skrivas. Inbjudningarna till andras skivor kommer hela tiden. Idag fick jag två nya invitations på Facebook. Två invitations som jag måste neka. Jag vågar verkligen inte utmana ödet nu när jag har lyckats få gå på min egna skiva. Men det kommer att bli så tråkigt att missa alla andras. Det är ju jättemånga som man vill festa tillsammans med och fira att studenten närmar sig men det kommer ju inte att gå.

Puss på er!

93-92

Igår var jag på seminarium i Stockholm om OS i Kina och Kinas brist på mänskliga röttigheter. Grymt intressant att lyssna på. Diskussion kring bojkott och sportjournalisters ansvar togs upp. Mänskliga rättigheter och Sport är ju mina absoluta intressen så nu slogs två flugor i en smäll.

Idag är det fredag. Folket ska försöka komma ut på BJ trots åldersgräns 20. Innan ska de ha nachokväll och det är riktigt synd att jag missar den. Förfesten kan jag ju trots allt vara med på men jag ska leka lite på Fyrishov istället med min sexåriga kusin. Jag hoppas att mina vänner kommer in för då kan de inspektera vår kommande studentskivelokal. Dessutom måste det bli fler förfester med nachos.
Dock är det lite tragiskt att gå på förfester. Folket peppar till, själv sitter man och tittar på. Okej jag brukar inte dricka stora mängder alkohol annars men just peppen som alla andra har finns inte där. Dock är det skönt att ibland bara tagga till lite grann och iaktta sina vänner bli mer och mer berusade och sen bara gå hem och titta på lite tv och sen sova. Men ibland är det jävligt tråkigt också när man verkligen är sugen på att dansa och träffa folk.

Puss på er!

94

Folket tänker nu försöka bli medlemmar på BJ, en av Uppsalas krogar som kräver 20 årsgräns, men hoppet finns att de ska komma in där på fredag i alla fall. Själv ska jag barnvakta och följa med på simskola på Fyrishov på fredag!
En av mina klasskompisar, Julia, fyller 19 år idag. Grattis till henne! Det känns en aning skumt, fyra av mina nära klassisar har fyllt 19 den senaste månaden. Rent siffermässigt betyder det att de är 2 år äldre, eftersom jag fortfarande är 17...
94 dagar kvar. Min gammelmormor är 94 år, det är väldigt gammalt. Du förstår att ha levt i 94 år, hur mycket man måste ha upplevt och tröttnat på livet. Men det är lååång tid tills man tröttnar på livet, för mig är det ett år längre dit än för mina vänner!

Puss på er!

95

Dagarna bara rinner förbi! Eller egentligen inte. Den här bloggen startades för snart  fem dagar sen och 95 dagar är fortfarande en väldigt lång tid. Jag tror litegrann att jag just nu vill att tiden ska gå ganska långsamt. Saker som kommande deadlines och dylikt som man gärna vill ska dröja ett tag till. Det är ganska sällan man vill att tiden ska gå långsamt och egentligen vill jag väl det inte heller.
Meningen med denna blogg är ju att jag ska lida av att tiden går långsamt och att jag längtar efter 18 årsdagen. Det gör jag ju självklart! Men det skulle vara mycket smidigare om jag bara kunde flytta fram födelsedagen och låta allt annat stanna i en framtid långt borta. Samtidigt så ser man ju fram emot alla dessa stor höjdpunkter under våren. Studentskiva om en månad och en vecka som jag efter mycket slit får gå på. Studentdag om lite mindre än två månader. Den dagen blir lite jobbigare. Kommer jag att kunna festa med mina vänner på kvällen? Om jag går ut på krogen i studentmössan tycker man att de borde släppa in en men man vet aldrig. Det beror nog väldigt mycket på vakten. I vilket fall tänker jag se till att min mamma finns som taxi eller något, om jag inte skulle komma in, eller så rustar jag för en cool efterfest hemma i min lägenhet som alla får komma till när de festat klart på krogen...
Allt för idag!

Puss på er! 

96

Jag tänkte idag tillägna ett blogginlägg till alla de fördelar som finns med att vara ett år yngre. Jag nämnde det lite snabbt i förra inlägget, men här får ni en lite mera utförlig förklaring.

Genom att ha ett år extra känner jag ingen som helst press på mig att börja plugga på en gång efter studenten till exempel. Det är det flera som inte gör, och tar sabbatsår, men jag kan ta ett sabbatsår som egentligen inte ens räknas. Dock har jag en massa mål som innehåller att jag ska bli framgångsrik vid en ganska ung ålder och därför känner lite press ändå, men det har inte med saken att göra.
Dock fruktar jag den dagen jag inte kommer att vara yngst också. Jag har liksom gått igenom sex år nu där jag alltid har varit ett år yngre. Hur kommer det att kännas när jag kanske läser en universitetskurs och det kommer fram att någon av mina kursare är ett år yngre än mig! Jag kommer att känna mig lite illa till mods tror jag.
En annan fördel med att vara yngling är att allt man gör framstår som så himla mycket häftigare. "Wow är du 17 år och lyckas med sånt där" När man är 18 år kommer helt plötsligt nya, kanske lite högre förväntningar och då kan man inte gömma sig bakom sin ringa ålder längre.
En annan sak som man inte får glömma heller är att när alla mina vänner fyller 30 år, så kommer jag bara vara 29!

image2 

Dessutom finns det andra personer som har mycket större problem än bara att vara ett år yngre och inte kunna gå på krogen. Exempelvis den lilla killen med blå tröja på det här kortet, han har bott på gatan i Indien. Killen i röd tröja bor i Palestina och har upplevt många bombattacker. Killen i keps har en mamma som dött i AIDS. Så vilken rätt har jag att tycka synd om mig själv egentligen!

Puss på er!

98-97

Måste inleda med att jag älskar Magnus Ugglas serie som jag såg i fredags. Jag har signaturmelodin på hjärnan. "Åå Åå var fan e mitt namn!! Åå Åå var fan e mitt band!!

Under helger har jag inte tillgång till dator, därför kommer här ett sammanfattande inlägg för de två dagarna som gått. I lördags gick jag hemifrån 07.40 och kom hem 17.40. Under den tiden hade jag skrivit prov, högskoleprov och sedan gått hem från Celsiusskolan till Eriksberg i den fina solen.
Provet gick bra. Jag tror att jag var yngst bland de som jag skrev prov tillsammans med. Alla hade sina körkort som id-handling, men inte jag för jag får inte ta körkort än. Jag vill också ha ett rosa kort!

Det finns faktiskt vissa fördelar med att vara ett år yngre också. Till exempel att jag har ett år extra så att säga. Jag ligger ett år före och känner ingen stress kring att söka till högskola och sådant.

Söndagen tillägnades massa nyttigheter som till exempel städning, tvättning, lite läsande i körkortsboken och träning. Jag bor ju själv numera och det är så himla skönt. Jag älskar att ta hand om mig själv! Till exempel att äta pannkakor tre dagar på raken är favorit! Tillsammans med att titta på repriser av Eva och Adam och Fem myror är fler än fyra elefanter. Det spelar ingen roll hur gammal jag kommer att bli, jag kommer alltid att älska Bolibompa och pannkakor!

Puss på er!

99

image1

Den här bilden kommer ifrån en väns 18-årsdag som ägde rum på höstlovet, slutet av oktober 2007. Med på bilden är snyggingarna Karin och Hanna. Den här festen var en av få som jag gick på under förra året då folk började välja krogen istället för hemmafester. Lite tråkigt att inte festa oftare men när man väl festar så blir det  i och för sig väldigt roligt.
När jag fyller 18 ska det blir riktigt med partaj!

Idag är det fredag. Hade det varit en vanlig fredag hade folk planerat förfest, outfit och ställe att gå ut på. "Ska du gå ut idag Therese" Ja, kanske att jag går ut, tar en promenad till affären och köper godis kanske. "Vad ska du ha på dig ikväll Therese" Mest troligt mjukisbyxor eller kanske till och med pyjamas.
Folk glömmer väldigt ofta bort att man inte har åldern inne vilket gör att man väldigt ofta blir påmind om att man inte har åldern inne.
Men idag är ingen vanlig fredag, idag är fredagen innan högskoleprovet. Högskoleprovet som även jag får göra eftersom att det inte är någon åldersgräns!! Men ikväll är det uppladdning för det istället framför mitt favoritprogram Så ska det låta. Idag börjar även ett nytt program på SVT som jag kommer kunna fördriva mina fredagskvällar med. Min vän och idol Magns Uggla är på jakt efter ett nytt band, se det ikväll 21.00 SVT1 Vart fan är mitt band.

Puss på er!

100

Idag är det 100 dagar kvar till jag fyller 18 år. Det kanske inte verkar vara så märkvärdigt, alla fyller 18 år någongång under sitt liv. Jag har dock ett problem. Samtliga av mina vänner, förutom en ungefär, är födda året innan mig då jag hoppade över årskurs sex och nu går i samma klass som 89:orna.
De dilemman jag stöter på på grund av detta är många och ni kommer att få ta del av dem här. Exempel är ensamma fredagskvällar med Så ska det låta och problem med att festa på studentdagen.
Mer detaljerat blir det i framtiden.

Puss på er!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0